Mansur Yavaş’tan Akşener’e ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i parti binasında ziyaret etti.

Mansur Yavaş, görüşme sonrası basın ekibine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Sayın Genel Başkanımızın Meral Akşener’i selamlarını getirdim. Bu kadar. Bundan sonrası için bir gelişme olur mu, olmaz mı bilmiyorum. İki partinin yetkili kurulları var. Nezaket görüşmesiydi. İttifak konusuna girmedim.”

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu yönetimiyle Akşener arasında yaşanan sorunlar nedeniyle, Millet İttifakı sona ermiş; İYİ Parti 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı almıştı. 

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel ise, Akşener’le ittifak konusunu görüşmek istediğini belirtmişti. “Tek başına kazanamayacağımız belli olan yerlerin ya da İYİ Parti’nin tek başına kazanamayacağı yerlerin kaybedilmesi durumunun seçmene izahı mümkün olmaz. Eski dosttan düşman olmaz. Birbirine kaybettirmek üzerine bir siyaset kurmayı doğru bulmam” diyen Özel, “Meral Hanım aramazsa ben ararım” ifadelerini kullanmıştı.

TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı son konuşmada CHP’ye eleştirilerde bulunmaya devam eden Akşener ise, “‘Kazanacak aday’ dediğimiz için bizi topa tuttular ama ‘yüzde 60’la alırız’ diyen akılsızlara dokunmadılar” demişti.

KAYNAK: HABER7, AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir