Kahvaltılık çörek tarifi, nasıl yapılır? Kolay kahvaltılık çörek tarifi

Çörekler tereyağı, reçel ve kaymak ile özellikle kahvaltılarda severek tüketilen bir hamur işi tarifidir. Kahvaltılık çörek tarifi, klasik çörek tariflerine göre daha hafif, yumuşak ve bol tereyağlı bir seçenektir. Sınırsız varyasyona uyarlanabilen kahvaltılık çörekler, her damak tadına hitap eder.

Kahvaltılık çörek tarifini diğer çörek tariflerinden ayıran ve ufalanmasını bitiren en sırrı ise ununu kek unu ile değiştirmektir. Kek unu, daha ince ve daha düşük proteinli olduğu için çöreklerin daha hafif ve yumuşak olmasına sebep olur.

Kilerinizde kek unu yoksa endişelenmenize gerek yok. Kek unu yerine alternatif olarak 1 ¾ su bardağı çok amaçlı un ve 14 su bardağı mısır nişastasını harmanlayıp eleyin. Bu karışımı kek unu yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kahvaltılık çörek tarifi ile sofralarınız şenlenecek ve deneyenler tarifi mutlaka isteyecek. İşte dağılmayan kıvamı ile kahvaltılık çörek tarifi…

KAHVALTILIK ÇÖREK TARİFİ



8 ADET    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler;

Hamuru İçin:

  • 230 gram kek unu
  • İki buçuk çay kaşığı kabartma tozu
  • İki buçuk yemek kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 113 gram soğuk tuzsuz tereyağı, küp küp kesilmiş
  • 1 adet büyük yumurta
  • 177 ml ağır krema

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta, çırpılmış

Kahvaltılık Çörek Nasıl Yapılır?

Adım 1

Kahvaltılık çörek tarifini yapmak için öncelikle fırını 235 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Geniş bir yoğurma kabı içerisinde un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri harmanlayın. Soğuk tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla ezdirerek eritmeye çalışın.



Adım 2

Ayrı bir kabın içerisinde 2/3 fincan ağır krema ve yumurtayı birlikte çırpın. Kuru malzemelerin olduğu kabın ortasını havuz şeklinde açın ve karışımı buraya dökün. Plastik bir spatula ile hamur oluşana kadar karıştırın. Hamur eğer gözünüze kuru geliyorsa kalan kremayı da döküp güzelce yedirin.

Adım 3

Tezgâhınızı hafifçe unlayın ve kahvaltılık çörek hamurunu çıkarın. Üzerine bir miktar un serpin ve hamur haline gelene kadar yoğurmaya başlayın. Kahvaltılık çörek hamuru hazır olduğunda 2 cm kalınlığında pizza tabanı şeklinde açın. 8 eşit parçaya bölün ve pizza dilimi şeklinde kesin.

Adım 4

Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve fırına verin. Altın sarısı rengine gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir