Doğan Burda Dergi’yi alan Re-Pie’nin ortağı Anıl Altun, Girişim Savaşçısı çıktı

Necla DALAN

Doğan Burda Dergi, 10 milyon dolara Alt Capital Holding A.Ş., Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Yatırım Holding A.Ş. ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.’ye satıldı. Bu satışla Aydın Doğan’ın 45 yıllık medya macerası biterken yeni ortaklar da merak konusu oldu. Re-Pie, Altun Capital ve Altun Capital’in kurucusu Anıl Altun’u araştırdık.

2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy, yatırımcılarına alternatif yatırım seçenekleri sunarak varlıkların büyümesine yardımcı oluyor. Şirketin çok yönlü portföyünde stratejik olarak yönetilen 36 gayrimenkul, 40 yenilikçi girişim sermayesi ve 12 menkul kıymet yatırım fonunun ile yönetim sorumluluğunu aldığı bir emeklilik fonu bulunuyor. Re-Pie Portföy, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı lisansla faaliyet gösteriyor ve toplam 62,13 milyar TL büyüklüğünde varlığı yönetiyor.

GETİR’İN DE YATIRIMCILARI ARASINDA

Altun Capital; gıda, finans, enerji, sağlık ve lojistik sektörlerini kapsayan geniş yelpazedeki girişim sermayesi ve özel sermaye yatırımlarına imza atıyor. Yatırımları Türkiye ile sınırlı değil. İstanbul’dan Manhattan’a, Londra’dan Sao Paulo’ya, San Francisco’dan Hong Kong’a, Brezilya’dan Cape Town’a, Mexico City’den Dubai’ye uzanıyor. Altun Capital’in portföyünde bulunan yatırımlar arasında Getir, Binbin, Klarna, Carbon Health, Colendi, Public.com, mintus, Adquick ve Chipper Cash bulunuyor.

Bu arada Alt Capital Holding de Altun şirketi… Re-Pie’ın ortağı, Altun Capital’in kurucusu Anıl Altun ise İskenderunlu. Ailesinin narenciye üretim ve ihracatı yapan Altun Gıda isimli bir şirketi var. Web sitesindeki bilgilere göre şirket, 1981 yılında İskenderun’da kurulmuş, 2003 yılından bu yana Hatay Dörtyol’daki paketleme tesisinde faaliyet gösteriyor. Yıllık 60 bin ton paketleme kapasitesine sahip ve yıllık 46 bin ton narenciye ve sebze ihracatı gerçekleştiriyor.

İŞ YATIRIM’DA STAJLA BAŞLADI, ABD’DE TECRÜBE KAZANDI

Anıl Altun’a dönersek… İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da tamamladı. 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılında ABD’de bulunan University of California Berkeley de uluslararası finans ve işletme üzerine yüksek lisans eğitimini, 2020 yılında ise Cass Business School Master of Global Finance derecesini tamamladı.

Anıl Altun; yatırım modeli geliştirme, fizibilite ve risk sermayesi yatırımlarında uzmanlaştı. İş Yatırım A.Ş.’de stajla başladığı profesyonel hayatına 2019 yılına kadar Amerika’da farklı hedge fonlarda çalışarak portföy yönetimi ve yatırım alanında tecrübe kazanarak devam etti. 2019 yılında aile şirketi olan Altun Gıda A.Ş.’de iş geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

“DAĞLARI YERİNDEN OYNAT YA DA BUNU DENERKEN ÖL”

Altun, Berke Sarpaş tarafından kurulan, dünyanın ilk ve tek disiplinler arası girişimcilik programı olarak nitelendirilen Girişim Savaşçısı programının da mezunlarından. Bu programın mentorları arasında Faruk Eczacıbaşı, Leyla Alaton, Sina Afra, Mert Fırat, Tan Sağtürk gibi iş ve sanat dünyasından isimler yer alıyor.

Anıl Altun, Girişim Savaşçısı’nın web sitesinde, “Bu programa girmeden önce aklımda bir fikir vardı fakat donanımım yoktu ama burada sadece donanımımı değil acımasız iş dünyasında başrol oyuncusu olmak için gerekli olan tüm altyapımı da geliştirme fırsatını yakaladım. Bu eğitimden sonra kendimin farkına vardım ve kendimi dışarıdaki insanlardan 1-0 önde hissediyorum. Aklıma en ufak bir fikir geldiğinde onu en yalın hali ile 7 günde hayata sokabilecek altyapıya ve 7/20 çalışma kapasitesine sahip oldum. Çok anlamlı bir hayat mı yaşamak istiyorsun? Dağları yerinden oynat ya da bunu denerken öl” diyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir