CHP’ye geçen kıyı belediyelerinde kadınlara özgü plajlar kapatılıyor

  • HABER7

Cumhuriyet Halk Partisi değişmiyor… Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan kazandığı kıyı belediyelerinde yaz sezonunu yeni plaj kararlarıyla açan CHP’li belediyeler, kadınlara özel plaj uygulamasını tarihe gömüyor.

‘HACI OĞLU’NUN İLK İŞİ KADIN PLAJINI ERKEKLERE AÇMAK

İlk olarak Silivri Belediyesi, Selimpaşa Kadınlar Plajı’nı kapatarak erkek-kadın karışık olarak kullanıma açtı. MHP’den CHP’ye geçen Silivri Belediyesi’nde yeni başkan Bora Balcıoğlu, kadın plajını kapatma kararını “Kadınlarımızın özgürlüğünü sınırlandırmak isteyenlerle mücadele edeceğiz” sözleriyle açıklaması tuhaf karşılandı. Balcıoğlu, gelen eleştirilere “Benim annem de hacı” diye karşılık verdi.

KADINLARA ÖZEL 3 GÜN DEĞİL, HİÇBİR GÜN

Silivri’deki kararı Eyüpsultan takip etti.

AK Parti’den CHP’ye geçen Eyüpsultan Belediyesi’nde yeni yönetim, Çiftalan Plajı’nın haftanın 3 günü sadece kadınlara hizmet verdiği uygulamayı kaldırdı.

Geçtiğimiz yıl AK Parti’li Belediye Başkanı Deniz Köken’in icraatı olarak faaliyete geçen Çiftalan Plajı’nı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kadınlar, Salı Cumartesi ve Pazar günü aileler karma olarak kullanabiliyordu. 2024 yerel seçimleriyle göreve gelen CHP’li Mithat Bülent Özmen, plajın kadınlara özel hizmet vermemesi kararı aldı. Çiftalan Plajı’na artık her gün kadın-erkek karışık girecek. Mahremiyet gerekçesiyle plajı karma olarak kullanmak istemeyen kadınlara özgü bir gün işletilmeyecek.

KADIN PLAJINA KISITLAMA

CHP’nin yönetimini ele geçirdiği bir diğer kıyı ilçesi Beykoz’da da benzer karara imza atıldı.

AK Parti döneminde haftanın 3 günü kadınlara ayrılan Elmasburnu Plajı’nda kısıtlama getirildi. Plaj artık kadınlara 3 gün değil 2 gün açılacak. Sadece 2 gün kadınlara mahsus olan plajda bu nedenle yoğunluk yaşandığı ve belediye yetkililerine şikayet ulaştırıldığı bildirildi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir