CHP’li Şerafettin Bahadır’a silahlı saldırıda MHP’li eski belediye başkanının akrabalarına tutuklama

Pınarbaşı Belediyesi’nin MHP’li eski belediye başkanı Memduh Uzunoğlu’nun kardeşi ile yeğeni, CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’a yönelik saldırı iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, CHP üyesi Bahadır’ın otomobilinin önü kesilerek darbedilip silahlı saldırıda ağır yaralandığı olaya ilişkin Pınarbaşı’nın önceki dönem belediye başkanı Memduh Uzunluoğlu’nun kardeşi ve yeğeni hakkında tutuklama kararı verildi.

Ejder Uzunluoğlu ve Mehmet Uzunluoğlu, darp ve silahlı yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TIKLAYIN – Özgür Özel’den “Şerafettin Bahadır” tepkisi: Sopaya sarılanla normalleşme olmaz

MHP, tekrar edilen seçimde kaybetmişti

31 Mart seçimlerinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP’nin itirazının ardından iptal edilmiş, ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran’da tekrar sandık kurulmuştu.

Yenilenen seçim sonrası CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy, MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oy almıştı.

Bu gelişmelerin ardından CHP’li Bahadır, dün akşam önce darbedildi sonra silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Bahadır’ın 5 gün uyutulacağı belirtildi.

Bahadır’a akşam saatlerinde kızının yanında silahlı saldırı düzenleyen kişilerin Pınarbaşı’nın eski belediye başkanı MHP’li Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ile yanındakiler olduğu belirtilmişti.

“Topal” dansı gönderme olarak yorumlanmıştı

İlçenin CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’ın, seçim sonrası oynadığı “Topal” adı verilen oyun havası, Memduh Uzunluoğlu’na gönderme olarak yorumlanmıştı.

MHP Kayseri Milletvekili: Bazen kazanmanın yolu feda etmekten geçer

Saldırı sonrasında MHP’nin Kayseri milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmış, Ersoy, “Namını malından, dinini canından, ahiretini dünyasından üstün tutanlar için cenk düğündür… Bazen kazanmanın yolu feda etmekten geçer…” ifadelerini kullanırken, paylaşımın saldırı ile aynı saatlere denk gelmesi ‘mesaj verme’ olarak yorumlanmıştı.

TIKLAYIN – Silahlı saldırıya uğrayan CHP’li Şerafettin Bahadır’ın hayati tehlikesi sürüyor: En az 5 gün uyutulacak

TIKLAYIN – CHP’li Şerafettin Bahadır’a silahlı saldırıda 1 gözaltı: “2 aydır tehdit ediliyordu, bunlar tetikçi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir